Než zmizela - Gardner, Lisa (Euromedia Group, 2023)
Krimi thriller oblíbené americké autorky, podle jehož předlohy se připravuje televizní seriál, uvádí na scénu svéráznou vyšetřovatelku Frankie Elkinovou, bývalou alkoholičku, která se zabývá pátráním po zmizelých lidech. Frankie Elkinová je průměrná žena středního věku, vyléčená alkoholička, která má víc výčitek než majetku. Svůj život však tráví tím, co nikdo jiný nedělá - hledáním pohřešovaných lidí, s jejichž nalezením si policie neví rady, případně se případům nevěnuje tak, jak by měla. Nový případ ji zavede do Mattapanu, bostonské čtvrti s drsnou pověstí. Pátrá po Angelique Badeauové, haitské dívce, která před několika měsíci zmizela. Frankie se setká s odporem bostonské policie i obezřetné rodiny pohřešované a pochopí, že je na to sama. Brzy navíc zjistí, že klade otázky, na které někdo nechce znát odpovědi. Frankie se však nezastaví před ničím, aby zjistila pravdu. Nakladatelská anotace