Když zmizela - Dahl, Alex (Metafora, 2024)
Napínavý thriller norsko-anglické autorky odehrávající se částečně v Norsku, Milánu a Oslu. V norském Sandefjordu žije v ústraní Liv, osamělá matka se záhadnou minulostí a autistickým synem. Udělá všechno, aby ho ochránila. V Miláně vstupuje do velkého světa předváděcích mol mladinká Ruska Anastasia. I ona zakrátko udělá vše, aby z něj unikla. Mají snad oba příběhy něco společného? Novinářka Selma rozkrývá největší kauzu své kariéry. Nakladatelská anotace