Bylinková babička - Hlavinková, Lucie, 1974- (Albatros, 2024)
Sedmero vyprávění o babičce, která se vyzná v léčivých rostlinách, s jejichž pomocí dokáže vyléčit všechny dětské neduhy i trápení. Byla jednou jedna babička a ta měla sedm vnoučat: čtyři holčičky a tři kluky. Kromě nich však měla také velké tajemství. Nikdo totiž netušil, že je kouzelná! V přírodě vždy dokázala najít neviditelné, tajuplné a čarovné věci, o kterých jiní lidé nemají ani tušení. O téhle babiččině schopnosti nevěděla ani její vnoučata, ale to se jednoho dne změnilo. Jakou moc ukrývá třezalka, hluchavka, chrpa, dobromysl nebo heřmánek? To všechno se dozvíte během pohádkových letních prázdnin u bylinkové babičky! Nakladatelská anotace. Kráceno