Tajemství luštitelky kódů - Ackerman, Sara (Ikar, 2024)
Detektivní příběh s milostnou zápletkou odehrávající se převážně na okouzlující Havaji. Příběh dvou žen, Isabel a Lu, odehrávající se na havajském ostrově O´ahu ve dvou časových rovinách - za války v Pacifiku a v roce 1965. Isabel se po Pearl Harboru zabývá rozkrýváním japonských kódů. Po převelení na Havaj, kde zahynul její bratr, se seznámí s jeho přítele Matteem, oba se neubrání vzájemné přitažlivosti, ale jejich osudy se rozcházejí. Navíc Isabel přichází o kamarádku Glorii, jež se nevrátí z výletu se svým přítelem Dickiem, který tvrdí, že se utopila. V červenci 1965 se na Havaji otevírá nový moderní rezort. Mezi VIP hosty je známý fotograf Matteo, zpěvačka Joni Diaz a mladičká novinářka Lu, původem z Havaje. Sblíží se s Matteem a Joni, ta však náhle zmizí. Při pátrání je objevena stará kostra a zjistí se, že jde o Glorii, jež byla stejně jako Joni zavražděna. Který z hostů je vrahem obou dívek? Nakladatelská anotace. Kráceno