Ahoj, první třído - Gašparová, Eleonóra (Nakladatelství MATYS, 2024)
Z pohledu prvňáčka Milana sledujeme jeho nástup do školy a vypořádání se s nástrahami slabikáře, písanky a mnoha dalších věcí. V průběhu školního roku na něj čekají první známky a pochvaly ve formě razítek, školní výlet, mikulášská besídka, střet s kluky z vyšších tříd, divadlo, na které je potřeba přinést penízky z domova a hlavně je nikde cestou neutratit.