Botanikova dcera - Nunn, Kayte (Kontrast, 2024)
V Anglii konce 19. století panují přísné společenské konvence. Svéhlavá Elizabeth je dcerou významného botanika a sběratele cenných rostlin. Také ona miluje květiny a je skvělou ilustrátorkou. Bohužel je ale žena, a tak nemůže své touhy o objevování cizích krajů a rostlin uskutečnit. To vše se změní, když její otec vážně onemocní a na smrtelné posteli dceři svěří riskantní a nebezpečný úkol. A Elizabeth vypluje za největším dobrodružstvím svého života. Na opačném konci světa, v australském Sydney, a o několik desítek let později Anna truchlí nad ztrátou své milované babičky. Byla to právě ona, kdo v Anně probudil lásku ke všemu, co roste. Během rekonstrukce babiččina domu objeví Anna ve zdi zvláštní skříňku a v ní skicák plný nádherných akvarelů z konce 19. století a pytlík se semínky.