Písařovo pole - Nesměrák, Martin (Moravská Bastei Moba, 2024)
Na poli poblíž nově vystavěného hradu Landštejna je při orbě objeveno mrtvé tělo. Nový hradní písař, který zastupuje kastelána po dobu jeho nemoci, vede vyšetřování způsobem, který vzbuzuje oprávněné pochybnosti, a také manové hradního obvodu pod vedením Sigiberta ze Sichelbachu, kteří mají tvořit jádro nově formované hradní posádky, se překvapivě ocitají v nemilosti.