Jelita & jitrnice - Janečková, Michaela, 1988- (Cosmopolis, 2024)
Nový román autorky úspěšné knihy Třešně v rumu, která byla oceněna druhým místem v Ceně Miloslava Švandrlíka o nejlepší humoristickou knihu za rok 2022. Humoristický román o bývalé novinářce Stáně, její rodině, spolupracovnících a přátelích. Jednotliví protagonisté a jejich příběhy se odvíjí během celého jednoho roku, měsíc po měsíci a s humorem ukazují, jak může vypadat i život každého z nás