Josífku, k noze! - Krolupperová, Daniela (Albatros, 2022)
Další příběh o malém, neposedném Josífkovi. Tentokrát o tom, jaké to je, když Josífek s Haničkou dostanou pejska. Josífek a jeho mladší sestra Hanička najdou odpoledne u hřiště malé, vystrašené štěňátko a touží si je nechat. Když maminka s tatínkem svolí, jsou děti radostí bez sebe. Tím však teprve všechno začíná. Péče o pejska není jen zábava, jak to zpočátku vypadá, ale i spousta úkolů a povinností, do kterých se dětem občas nechce.