Konečně normální vražda - Dán, Dominik (Nakladatelství Slovart, 2024)
Na podzim roku 2008 rozehrává detektiv Krauz špionážně-detektivní hru, aniž by věděl, kdy a jak skončí. Čeká na odpověď z Vídně, a přitom přemýšlí, jak pomoci svému demotivovanému kolegovi strádajícímu v koutě kanceláře. Řešení přijde samo: šéf oddělení je pošle vyšetřit nález mrtvoly mladé dívky visící na stromě. Potěšený Chosé se okamžitě chopí iniciativy, hlavně, ať se už nemusí hrabat ve starých Krauzových případech. Nakonec vezme "normální vraždu" za svou a vrhne se do vyšetřování, i když nikomu není jasné, jestli šlo o vraždu, sebevraždu, nebo jen o nešťastnou náhodu. Chosého to ale netrápí, má svůj případ, má svou verzi a je přesvědčený, že krásnou Gretu někdo zavraždil. Prazvláštní na tom je, že Burger s Hanzelem právě vyšetřují tři roky starou vraždu podobné dívky...