Ztracena v čase - Kunešová, Lucie, 1991- (Fortuna Libri, 2024)
Román české autorky, v němž si dvě ženy - jedna z 16. století a druhá ze současnosti - vymění těla i životy. Budou se vůbec někdy chtít vrátit k původním životům? Kateřinu a Katku od sebe dělí čtyři sta let. Přesto se jednoho rána probudí v těle té druhé. Ocitají se v cizím prostředí, mezi naprosto neznámými lidmi. Kateřina se musí vyrovnat s nástrahami moderního světa, zatímco Katka zjišťuje, že se ocitla v 16. století po boku hulvátského a neotesaného manžela, který ji nenávidí. Povede se oběma ženám obstát v nové době? Či dokonce najít štěstí? Nebo se ještě rády vrátí ke svým původním životům? Nakladatelská anotace