Josefův osud - Lewkowicz, Josef (KNIHA ZLIN, 2023)
Skutečný příběh lovce nacistů. Vítězná kniha Jewish Literary Awards 2023.V šestnácti letech se Josef Lewkowicz stal vězněm číslo 85314 a postupně poznal nelidské podmínky v šesti nacistických koncentračních táborech včetně Osvětimi a Mauthausenu. Po konci války zjistil, že je jediným přeživším z původně stopadesátičlenné rodiny. Následně se přidal k vojenské policii a sehrál klíčovou roli při identifikaci vůdců SS. Poznejte jeden z posledních, dosud nevyprávěných příběhů holokaustu. Příběh o nezlomném duchu, neotřesitelné víře a neobyčejné odvaze jednoho muže tváří v tvář zlu.Josef Lewkowicz žil před vpádem nacistů do svého rodiště v Działoszycích u polského Krakova. Po okupaci strávil tři roky v šesti různých koncentračních táborech. Po válce jezdil křížem krážem po celém Rakousku a Německu coby agent tajných služeb a pátral po ukrytých nacistech. Posléze pracoval jako obchodník s diamanty v Jižní Americe. Dnes je Josefovi devadesát šest let a žije v Jeruzalému.Michael Calvin je oceňovaný novinář a autor, jehož vlivná díla prozrazují hluboké porozumění tématu a figurují na seznamu nejlépe prodávaných knih listu Sunday Times. (Nakladatelská anotace