Případ mrtvého lorda - Ellis, J. R. (Mystery Press s. r. o., 2024)
Detektivní román z britské krimisérie o inspektoru Oldroydovi. Tentokrát čelí inspektor Oldroyd velké záhadě. Přímo před jeho očima se odehraje krutý zločin, není však vůbec jasné, jak byl proveden.Dluhy z hazardu dohnaly lorda Redmira takřka k bankrotu. Ve snaze získat peníze na jejich umoření se rozhodne uspořádat velkolepé kouzelnické vystoupení a předvést náročnou iluzi se zamčeným pokojem, kterou navíc živě odvysílá televize. Jenže nedlouho potom, co se rozjedou kamery, se spektakulární trik spektakulárně pokazí. Inspektor Jim Oldroyd, který vystoupení sleduje z první řady, za celou svou kariéru u policie nic podobného neviděl. Lord Redmire mu přímo před očima zmizí a vzápětí se zase objeví - s nožem v zádech. Oldroyd a jeho kolegyně Stephanie Johnsonová brzy přijdou na to, že motiv k vraždě měli skoro všichni, co se v té době nacházeli v publiku. Jak ale vrah dokázal vniknout do zamčené místnosti a zase se z ní dostal ven, aniž by po sobě zanechal jedinou stopu?