Martin záchranář - Matějovský, Bohumil (Akcent, 2020)
Martin je odcela obyčejný kluk. Od ostatních se liší pouze tím, že už přesně ví, čím chce být, až bude velký. Stane se záchranářem jako jeho táta. A že to myslí doopravdy vážně, poznáme z příběhů, o kterých nám vypráví. Knížka ale není zajímavá jenom pro kluky. Martinovy zážitky a tátovy zkušenosti nám připomenou to, co bychom měli vědět o základech poskytování první pomoci.