Magnus mocný kouzelník - Bartíková, Petra (Albatros, 2018)
Hluboko v lese v jeskyni, kam lidská noha nikdy nevkročila, žil kouzelník Magnus a jeho tři zvířecí přátelé - kočka Katastrofa, sova Agáta a pes Asterix. „Jaká jsou vaše nejtajnější přání?“ zeptal se jich jednou Magnus. „Vyslovte je a já je splním,“ sliboval mocný kouzelník. Zvířátka se nenechala přemlouvat a vmžiku kouzelníkovi prozradila, co si přejí. Leč ouha, Magnus v ten den patrně nebyl ve formě a kouzla se mu příliš nepovedla. Tedy až na jedno, to úplně poslední..