Černá smrt - Beran, Ladislav, 1945- (Původní česká detektivka, 2024)
Kapitán Karas, šéf prvního oddělení písecké kriminálky, se i tentokrát bude muset spolehnout nejen na osvědčenou dvojici poručíků Macha a Studničku, ale na celý svůj tým. Zločinci totiž nezahálí, a tak mají kriminalisté plné ruce práce. Zločin, který smrděl rybinou, Třináctý schod, Hanbatý případ, … a poslední byl vrah či Neslavný konec kazišuka Hány, to jsou jen některé z povídek, v nichž se čtenář může těšit na dokonalou znalost kriminálního prostředí, ale i řádnou porci humoru a nadhledu.