Šeptající les: Mistr stínů povstal - Suchanek, Andreas (Dobrovský, 2024)
Konečně! Velký závěr první řady a napínavé rozuzlení dobrodružného příběhu! Od chvíle, kdy Lukáš na půdě objevil portál do Šeptajícího lesa, není nic jako dřív. Společně s novými přáteli – se spolužačkou Ellou, vílou Štěstěnkou, její ochránkyní kočkou Panči a zvídavým menokem Ranim – zažil spoustu magických dobrodružství. Teď se však vrátil černokněžník. A ten má velké plány. Jako mistr stínů chce spolu se stínovými dvojčaty zničit nejen srdce lesa, ale celý Šeptající les. Na Lukáše a jeho přátele tak čeká téměř nemožný úkol! Vydávají se na nebezpečnou cestu plnou nástrah, aby mistrovi stínů jeho plán překazili. Při jejich boji proti mocnému protivníkovi jim však pomáhají i další přátelé. Podaří se jim společně černokněžníka porazit? Pouze v prvním vydání 4. dílu je obsažen úžasný doplňkový materiál: Raniho tajné zápisky o podivném živočišném druhu: o člověku.