Královna Noc - Novotny, Lucie (Pointa, 2023)
Obrázková knížka přináší dětem příběh o nočním hvězdném dobrodružství holčičky Mančinky, která se bála tmy.Královna Noc rozhodně není jen tak ledajaká královna. Je to bytost, jež se probouzí za soumraku a usíná s prvním ranním rozbřeskem. Je spravedlivá, moudrá a má i svoje kratochvíle. Zná své poslání. A ví, že vše ve vesmíru pracuje podle pevného řádu a v dokonalém souladu. Malá holčička Mančinka, která se bojí tmy, se o tom všem přesvědčí na vlastní oči. Noční hvězdné dobrodružství, jež na ni čeká v našem pohádkovém příběhu, jí pomůže porozumět, jak to vlastně s jejím strachem ze tmy ve skutečnosti je.