Valentýnka a staré řecké báje - Peroutková, Ivana (Albatros, 2023)
Valentýnka s rodinou tráví prázdniny na ostrově Korfu. Kde jinde si přečíst Staré řecké báje a pověsti? Nejvíc ze všech ji zaujme příběh odvážného hrdiny Thesea, který porazil netvora Minotaura. Podle jeho dobrodružství by se dalo nacvičit skvělé divadelní představení! Jakmile se Valentýnka vrátí domů, pustí se s kamarády do zkoušení. Bude mít jejich vystoupení úspěch? Když Valentýnčin gejzír nápadů i pochybností usměrní Anička Válová, určitě všechno dobře dopadne.