Vesmírná zásilkovna - Smolíková, Klára (Pikola, 2023)
O Expresní vesmírné zásilkovně se šušká, že kličkuje na hranici galaktických pravidel pro přepravu balíků. Občas si totiž její majitel, svérázný Gryfon pomůže drobnou kličkou a obelstí zákony, zkrátí si cestu nebo se dokonce vydá proti proudu času. A právě na palubu Gryfonovy jediné rozvážkové lodi se omylem dostane nezkušený pozemšťan Nori i s chlupatým praslíkem, kterého zajímá jen čokoláda. Jak se tahle nesourodá trojice vypořádá s ne zcela běžnými zakázkami? Objednavatelé neúprosně ženou kosmickou loď vpřed, Nori přesto věří, že ho vesmír nepohltí a on opět najde cestu zpět domů na planetu Zemi.