Na co nemůžeš sáhnout - Vopěnka, Martin (Euromedia Group, 2023)
Pokoušeli jste se někdy dětem vysvětlit, co je to láska, radost, pomoc, rok nebo demokracie? S abstraktními pojmy to může být docela složité, protože si je nemůžeme prohlédnout, ani si na ně sáhnout. A právě proto vznikla tato jedinečná encyklopedie! Najdete v ní více než 500 hesel, která jsou rozdělena do tří úrovní podle obtížnosti a složitosti. Takže s touto knihou vás už žádná zvídavá otázka malého rozumbrady nezaskočí – ať už se bude vaše ratolest zajímat o pocity, povolání či přírodní nebo společenské jevy. O nádherně barevné a veselé ilustrace se postaral oceňovaný výtvarník Jakub Cenkl.