Punť a Ťunťa: Jak se chtěli dostat na vrchol potravního řetězce - Pavlovcová, Klára (Verzone, s. r. o., 2023)
Bohatě ilustrované vyprávění o dvou indických běžcích, Puňťovi a Ťuňťovi, kteří se rozhodli přepsat celou historii vodní drůbeže.Na jedné zahradě stál smrk a pod ním psí bouda. Kdo ji asi obývá? Kokršpaněl? Jezevčík? Věřte nebo ne, bydlí tam dva hlídací indičtí běžci. Punťa a Ťunťa. Indický běžec vypadá jako obyčejná kachna, ale stojí vzpřímeně jako pravítko, a navíc umí rychle běhat. Proto se pro úkol hlídací kachny skvěle hodí. Ale ještě před pár týdny se jim oběma o této vážené pozici mohlo jen zdát.