Nevěsta kristova - Vondruška, Vlastimil (Moravská Bastei Moba, 2024)
Oldřich z Chlumu se svými pomocníky panošem Otou a velitelem Divišem odjíždějí na pokyn českého krále Přemysla do Náchoda. Je toho hodně, co se v tomto kraji děje, a neexistuje nikdo, kdo by dokázal vyřešit spory mezi rytíři a benediktiny, Čechy a Poláky, ale i odmítnutými a znepřátelenými nápadníky. Aby toho nebylo málo, musí se panoš Ota ujmout práv mladé vdovy a Diviš skončí pro změnu mezi lapky. Spravedlnost se ocitá doslova nad propastí, neboť kroky vyšetřovatelů vedou též do skal v Adršpachu...