Dobře upletená oprátka - Beran, Ladislav (Původní česká detektivka, 2024)
V novém povídkovém souboru předkládá Ladislav Beran čtenářům další napínavé příběhy z třicátých let minulého století. Písecká četnická pátračka v čele se štábním kapitánem Votrubou tehdy galerce nic nedarovala, takže není divu, že prestiž vyšetřovatelů byla vskutku vysoká. V dnešní době, kdy při vyšetřování hraje čím dál významnější roli moderní technika, jistě zaujme čtenáře také mimořádné nasazení celého týmu, který se mnohdy musel spolehnout jen na logický úsudek a dokonalou znalost prostředí.