Případ mizejících nevěstek - Novotná, Martina (Moravská Bastei Moba, 2024)
Tadeáš z Příhraz se tentokrát vydává do Nymburka, aby se zúčastnil slavnosti pořádané na počest svatého Huberta. Z nečekané cesty se záhy rodí vyšetřování, když je místním knězem požádán, aby prokázal nevinu jeho přítele Hostivíta z Hořátve. Ten byl po usvědčení z množství hanebných zločinů uvězněn a čeká na popravu. Tadeáš zprvu odmítá věnovat čas předem ztracenému případu, to se ovšem změní, když je přepaden neznámým útočníkem. Prožívá tak silné déja vu. Vrací se mu vzpomínky na vyšetřování, které v Nymburce vedl před více než rokem, a jak se zdá, nejedná se jen o vzpomínky... Dokáže Tadeáš i tentokrát rozmotat prapodivné klubko otázek a odpovědí, nebo svého ochránce Václava II. zklame a vrah zůstane bez trestu?