Záhada královraždy - Dobrylovský, Jiří (Moravská Bastei Moba, 2024)
Vražda posledního panovníka přemyslovské dynastie Václava III. hrozí způsobit v Českém království naprostý rozvrat. Vdova po zavražděném králi, královna Viola Těšínská, pověří svého osobního důvěrníka a rádce Kryštofa, řeholníka benediktinského řádu, úkolem králova vraha vypátrat. Těch, kteří mohli mít ze smrti krále prospěch, je více než dost a mnich Kryštof, jemuž je jako průvodce a pomocník přidělen setník královských stráží Blahota, zjišťuje, že na něj bylo vloženo vpravdě nadlidské břímě. Třeba už jen proto, že mocní tohoto světa mu házejí všemožné klacky pod nohy a snaží se zabránit úspěšnému vyřešení případu...