Jako slon v porcelánu - Moricová, Anna, 1991- (Cosmopolis, 2024)
Dvě ženy, dva rozdílné příběhy. Ale přesto je něco spojuje. Dvě ženy hledají své štěstí a život sice někdy dává, ovšem jindy zase bere. Adéla a Radana. Osudy zdánlivě jiné, ale přitom v něčem až zvláštně podobné. Obě ženy se ocitly ve zcela odlišných životních situacích: Radana se zamilovala do přelétavého profesora na vysoké a otěhotněla. Adéla se stále snaží najít toho pravého přes seznamovací aplikace a do toho řeší potíže s tátou, který se rád napije a skončil jako nezaměstnaný. Spojuje je snad něco víc než jen touha po tom milovat a být milována? Nakladatelská anotace