Krycí jméno Studentka : román na motivy skutečných událostí - Štráfeldová, Milena, 1956- (Ikar, 2022)
Románový příběh studentky Lídy je velmi volně inspirován osudem gymnazistky Lilian Landové, signatářky Charty 77. Lída vyrůstá u prarodičů na venkově, protože její matka Eva neměla zájem se o ni starat. Bujarý noční život, alkohol a večírky byly pro Evu na prvním místě. Po smrti prarodičů je ale Eva nucena vzít si Lídu k sobě do Prahy. Lída se pomalu sžívá s velkoměstským prostředím, ale Evin bujarý život se brzy dostane pod drobnohled Státní bezpečnosti. Okupace v srpnu 1968, smrt Jana Palacha, nástup normalizace a vznik Charty 77 tvoří rámec tohoto příběhu