Kdo má právo zabít? - Kubát, Luděk, 1952- (Původní česká detektivka, 2024)
Původní česká detektivka s postavou malíře Ctirada Karafiáta v roli amatérského detektiva. V kláštereckém kostele Navštívení Panny Marie je místním zvoníkem objeveno mrtvé tělo studenta pražské AVU, který se svými spolužáky pomáhal při restaurování barokních fresek. Trojice kláštereckých kriminalistů stojí před dalším složitým případem, který začíná v dávné minulosti a nastoluje otázku, zda má člověk právo vzít spravedlnost do svých rukou. U vyšetřování nemůže samozřejmě chybět malíř a amatérský detektiv Ctirad Karafiát, který se bez váhání zapojuje do vyšetřování. K dopadení pachatele bude tentokrát policie potřebovat jeho zkušenosti i důvtip. Nakladatelská anotace