Temnota pod ledovcem - Hesseldahl, Morten, 1964- (Vendeta, 2024)
Politický thriller z mrazivého Grónska, v němž s roztávajícími ledovci vyplouvají na povrch stará tajemství. V Dánsku se množí vraždy, Gróňané dostávají na ulicích výprask a na sociálních sítích se zvedá nenávistná smršť. Pipaluk si tyto neblahé události postupně dává do souvislostí a začíná uvažovat o tom, co pro ni bylo dříve nemyslitelné. O návratu do rodného Grónska. V mládí odtud jen těsně unikla živá, přesto ho někde hluboko v sobě stále má zakořeněné. Později se stala elitním vojákem a sloužila v dánské armádě při mnoha ostrých zahraničních misích. Zkušenosti z armády se jí nyní budou hodit stejně jako nejsilnější zbraň každého vojáka: loajalita. Pipaluk se postaví své minulosti čelem a odjede do Grónska, které už je však úplně jiné než dřív. Jeho bezpečnost je v rukou velmocí a bohatí zahraniční investoři se perou o přístup k jeho nerostnému bohatství. Ledovce tají a stará tajemství vycházejí na světlo. Nakladatelská anotace