Dům plný vůní - Bauermeister, Erica, 1959- (Kontrast, 2024)
Tajuplný příběh, ve kterém hlavní hrdinka vnímá okolní svět prostřednictvím vůní, snaží se mu porozumět a najít si v něm své místo. Emmeline vyrůstá na osamělém ostrůvku poblíž kanadského pobřeží jen se svým otcem. Tatínek Emmeline vypráví pohádky a učí ji poznávat svět prostřednictvím svých smyslů. Nikdy jí ale nevysvětlí, k čemu vlastně slouží lahvičky uložené do zásuvek, které lemují stěny jejich chaty a ukrývají v sobě kousky voňavého papíru. Čím je však Emmeline starší, tím víc roste její zvědavost, až ji nakonec zavede na cestu, z níž není návratu. Emmeline je nucena ostrov opustit a začlenit se do života v moderním světě, kde pro pohádky ani kouzelné vůně není místo. Zato se tu setká s láskou, zradou, ctižádostí i touhou po pomstě. Nakladatelská anotace. Kráceno