Sedm metrů čtverečních - Adler-Olsen, Jussi (Host, 2024)
Carl Morck a oddělení Q se vrací se závěrečným desátým případem.Vánoce 2020. Carl Morck sedí v poutech na zadním sedadle policejního auta, které míří do věznice Vestre. Po patnácti letech ho dostihl dávný brutální případ, a pokud bude obviněn z obchodu s drogami a vraždy, mohlo by mu to zničit kariéru i život. Jeho kolegové z kodaňské policie se k němu obracejí zády a Carl si brzy uvědomí, že mezi vězněnými zločinci, podvodníky a zkorumpovanými policisty je jeho život v bezprostředním ohrožení. Kdo však na Carlovu hlavu vypsal milionovou odměnu — a proč? Zatímco Carl Morck je odříznutý od světa, Rose, Asad a Gordon musí jít proti přímému rozkazu vedoucího oddělení vražd a pokusit se rozplést dlouhé a zašmodrchané nitky starého případu. V dlouho očekávaném finále série o oddělení Q se svět obrátí vzhůru nohama. Hodní lidé se změní v padouchy a z obětí se vyklubou ti nejsilnější.