Smrt na hradě Milštejně - Novotná, Martina (Moravská Bastei Moba, 2024)
Když pan Vícek obdrží pozvání na nově budovaný hrad Milštejn, těší se, že se znovu setká se svým dávným přítelem. Poklidná hostina, jíž se kromě něj účastní i mnoho dalších pánů z okolí, je však záhy narušena ostrými spory mezi znesvářenými šlechtici. Krátce nato je nalezeno bezvládné tělo hradního pána. Vícek z Ujkovic odmítá uvěřit, že vrahem je lesní skřítek, jak mnozí tvrdí, a pověřuje velitele své družiny Martina vypátráním pravého viníka. Na povrch tak vyplouvají skutečnosti dokazující, že hradní pán nebyl tím, za koho ho všichni dosud považovali...