Život za krejcar, smrt za dva - Knauerová, Marta (Euromedia Group, 2024)
Historický román z dob císaře Rudolfa II. Hlavní hrdinkou je mladičká vědma, čarodějka a léčitelka v jednom. Atropa chce ovládnout umění léčit. Že to může být i nebezpečná záliba, si začíná uvědomovat postupně.Poutavý příběh lidové léčitelky, čarodějky a vědmy, mladé sebevědomé ženy, která svou chytrostí, magií i krásou postupně ovládá nitky osudů mocných mužů rudolfinské Prahy v čele s císařem Rudolfem II. Její obrovská touha stát se uznávanou léčitelkou a majitelkou vysněné apatyky ji žene do „Velkýho města“, pryč z podhůří, kde se bylinkaření a lékování, žehnání a zaklínání dědí po mnohá pokolení z matky na dceru. Řízením osudu se Atropa jako mladá dívka dostává do pražské katovny, kde se stává nejen bylinářskou pomocnicí katovy hospodyně Marty, ale především vášnivou milenkou budoucího staroměstského kata Jana Mydláře.