Baron Trenck: Panduři - Niedl, František (Moravská Bastei Moba, 2024)
Po slavnostní přehlídce před samotnou panovnicí Marií Terezií se baron Franz von Trenck vydává se svými pandury na pochod do Slezska, kde stojí rakouské vojsko proti pruskému králi Fridrichovi II. Ztráty pandurů, kteří před nepřítelem nikdy necouvnou, jsou však ohromné, a tak musí Trenck do Slavonie verbovat další muže. A také on sám musí nabrat síly, aby se mohl znovu vydat do boje. Pokud by jeho skutky nebyly pravdivé, mohly by se zdát až neuvěřitelné.