Aristokratka v Československu - Boček, Evžen (Druhé město, 2024)
V červnu 1983 má Josef nervy nadranc, protože po sedmileté rekonstrukci se má Kostka znovu otevřít návštěvníkům. Paní Tichá má začínající paradentózu a mimo jiné chce, aby si Josef našel dívku. Na zámek nastupuje pan Spock alias Pavel Krása, který ukončil vojenskou prezenční službu. Z Prahy přijíždí módní návrhářka Mišel, aby na Kostce zorganizovala "největší historickou událost ve dvacátém století". V Brně narazí na kadeřnici a pánskou společnici Niki. Do utajené akce se zapojí i okresní tajemník KSČ, jeho sekretářka a major Státní bezpečnosti. V příběhu bude figurovat i Vasil Biľak, Erich Honecker, Český rozhlas Brno a zmínka bude i o Václavu Havlovi.