První školní výlet - Fišarová, Michaela (Mladá fronta, 2024)
Kristýnka a Jakub jsou dvojčata a před časem nastoupila do první třídy. Kristýnka má obvykle hotový úkol dřív, než najde Kubík tužku na dně batohu, ale běží-li se závod na trati, je v cíli bezpečně dřív Kuba. Zkrátka každý umí něco jiného. Teď je však čeká první školní výlet a rovnou na tři dny s přespáním. Všichni se těší, ale někteří mají obavy. Největší dobrodružství však zažije školní parta při noční bojovce, kdy se dokonce ztratí i samotná paní učitelka