Nové příběhy se šťastným koncem: Ztracená lasička - Pospíšilová, Zuzana (Fragment, 2024)
Když sourozenci Jirka s Anetkou najdou během rodinného výletu malou lasičku, nevědí, co s ní. Pan učitel, kterého poprosí o radu, usoudí, že je třeba zavolat záchrannou stanici. Přivolaný záchranář se domnívá, že mládě lasice kolčavy ztratila jeho maminka, když přenášela mladé, a že bez lidské pomoci nepřežije. Zvládne zesláblá lasička krmení náhražkou mateřského mléka? Zotaví se natolik, aby zesílila a vrátila se do volné přírody?