Jak přijít o vraha - Beran, Ladislav, 1945- (Původní česká detektivka, 2024)
Soubor čtrnácti povídek oblíbeného autora, ve kterých major Moudrý tentokrát řeší případy mezi Pískem a Prahou, je upravenou reedicí knihy vyšlé roku 2013 u jiného nakladatele. Ladislav Beran, emeritní komisař kriminální služby a známý písecký autor krimi povídek, představuje tentokrát čtenářům majora ve výslužbě Michala Moudrého z pražské mordparty, který coby asistent advokátky JUDr. Šarlákové pomáhá řešit ty nejzapeklitější případy v nichž čtenáři ocení autorovu dokonalou znalost prostředí, skvěle vykreslené postavy i originální zápletky. Nakladatelská anotace. Kráceno