Čtyři schody k bohatství - Klíma, Josef, 1951- (Euromedia Group, 2024)
Román významného žurnalisty a prozaika, který na základě dramatického příběhu nabízí pohled na vzestup podezřelé české smetánky 90. let 20. století. Miliardář Pavel Wolf zahyne při pokusu o překonání rychlostního rekordu na otevřené dálnici. Kdo vlastně byl? A o co se snažil? A může být vůbec u nás miliardář čestný a poctivý? Tyhle všechny otázky otevírá vzpomínání jeho nejbližší osoby: fyzioterapeutky Martiny, která mu celý život pomáhala snášet útrapy po úrazu z dětství. Jediná chudá ve společenství nejbohatší smetánky, která ji vidí zevnitř a zároveň kritickýma očima. Josef Klíma nezapřel novináře a provedl hluboký průzkum toho, jak se u nás rodili po roce 1989 miliardáři. Většina historek, které vypráví, má pravdivý základ. Příběh Pavla Wolfa a fyzioterapeutky Martiny je vlastně jakousi epopejí o dějinách tohoto státu za poslední půlstoletí, viděnou přes skrytý svět těch, kterým většina národa závidí. A také otevřenou otázkou: máme jim co závidět? Nakladatelská anotace. Kráceno