Večer zbořit svět - Jackson, Stina, 1983- (Euromedia Group, 2024)
Psychothriller švédské autorky vypráví příběh neklidné Matildy, která přicestovala ze severu Švédska na západ USA. Tady její stopy končí. Její matka ale neochvějně pátrá po své toulající se dceři, aby ji odvedla zase domů. Na severu Švédska Ewa sáhne po telefonu. Na druhé straně planety, na západě USA, se její milovaná dcera Matilda toulá, kam ji nohy zanesou. Dny míjejí, vzrušení a vztahy začínají a končí. Dobrodružství čeká v každém dalším setkání, v každé další láhvi vína. Matilda opustila Švédsko, opustila i svou matku. A když přestane zvedat telefon, Ewa se vydá do letní noci, kde se stane někým jiným, někým, kdo má odvahu. Ve stínu Skalistých hor nastupuje Tyler na další směnu ve zchátralém motelu. Každá noc je stejná, dokud nepotká Matildu. Spolu se vydávají na cestu, vstříc svým snům. Na cestu, jejíž ozvěna se přenese až na druhou stranu Atlantiku, do bledé letní noci, kde je Ewa. Nakladatelská anotace