Dravé zvěři napospas - Jašová, Jana (Motto, 2024)
Současný thriller od držitelky Magnesie Litery v kategorii "detektivka" za rok 2024 využívá téma online seznamek, kde při hledání lásky můžete riskovat i vlastní život. Osmatřicetiletá Zuzana si po krachu dlouholetého vztahu založí profil na Tinderu, brzy ale začne litovat. Zdá se totiž, že některý z odmítnutých mužů neunesl své zklamání. Desítky vulgárních zpráv naznačují, že ji kdosi neustále sleduje. Blíží se Štědrý den, dny se krátí, tma je plná slídivých očí a kradmých kroků. A pronásledovatel má v téhle hře na kočku a myš výhodu - o své kořisti toho ví až příliš. Jeho narážky otevírají staré rány, připomínají dávná provinění... a je jasné, že se nezastaví před ničím. Nakladatelská anotace