Kronika lesa: Případ ztracených ježků - Máj, Martin (Host, 2023)
Kdyby se Sherlock Holmes narodil jako lesní zvíře, co by asi byl zač? Rys s bystrým zrakem? Medvěd s nejlepším čichem? Vlk s pudem lovce? Nutkání odhalovat skryté zločiny a řešit záhady všeho druhu v sobě můžou objevit i mnohem méně pravděpodobní hrdinové. V napínavé lesní detektivce se role vyšetřovatele ujme ten zdánlivě nejméně povolaný - slepý krtek. Krtek, který trpí traumatem z dětství a bojí se podzemí. Popleta a snadná kořist pro podvodníky. Jenže ono nic není takové, jak to na první pohled vypadá. A ať si třeba všichni říkají, že krtek je k ničemu, on věří svým instinktům a jde za nimi.