Šílenství davů : případy vrchního inspektora Gamache - Penny, Louise, 1958- (Euromedia Group, 2024)
Další detektivní případ již penzionovaného inspektora Gamache. Tentokrát má zdánlivě banální úkol; zajistit bezpečnost profesorce Robinsonové. Ta má však více než odpudivý plán, se kterým inspektor nemůže souhlasit. Vrchní inspektor Gamache je požádán, aby zajistil bezpečnost na přednášce hostující profesorky. Ačkoli váhá, proč by tímto měl být pověřen šéf oddělení vražd, zní to docela jednoduše. Ovšem jen do chvíle, než Gamache objeví odpudivou agendu profesorky Robinsonové. Požádá tedy vedení univerzity, aby akci zrušila. Ta to odmítne s odvoláním na akademickou svobodu a obviní Gamache z cenzury a intelektuální zbabělosti. Zanedlouho však začnou profesorčiny názory pronikat do rozhovorů. Šíří se a infikují. Pravda a skutečnost a klam jsou tak zmatené, že je téměř nelze od sebe odlišit. Nakladatelská anotace. Kráceno