Hra na přání - Shaffer, Meg, 1978- (Kontrast, 2024)
Hřejivý příběh plný narážek na knihy. Populární autor ukrytý na ostrově vyhlásí hru pro své nejvěrnější fanoušky. Dávejte si pozor na to, co si přejete. Lucy Hartová ví lépe než kdokoli jiný, jaké je vyrůstat bez milujících rodičů. V dětství byla osamělá a zanedbávaná a útěchu nacházela v knihách, především v sérii knížek z Hodinového ostrova od Jacka Mastersona. Teď je jí šestadvacet, pracuje jako asistentka učitele a svou lásku ke knihám předává svým žákům, mezi nimiž je i sedmiletý osiřelý Christopher, který žije u pěstounů. Lucy by udělala cokoliv pro to, aby ho mohla adoptovat, ale zdá se, že pokud nebude mít dost peněz, chlapce jí nikdo nesvěří. Lucy už se málem vzdává, když Jack Masterson nečekaně oznámí, že po letech napsal další knihu, a navíc vyhlásí soutěž, která se má konat v jeho domě na Hodinovém ostrově. Nakladatelská anotace. Kráceno