Myšlenky za volantem 2 - Eben, Marek, 1957- (Brána, 2024)
Co se člověku honí hlavou, když sedí za volantem? Při tak mechanické činnosti prakticky cokoli. A proto i v této knížce sloupků a fejetonů, které vycházely časopisecky v letech 2020–2024, naleznete vskutku širokou škálu témat. Marek Eben se čtenáři sdílí své radosti i strasti (když mu například nečekaný návštěvník rozbije pračku), občas se zanoří i do vzpomínek a svěří se také se svými, někdy až bizarními zážitky. Nejen dámy jistě ocení možnost nahlédnout do hercova šatníku a každého milovníka zvířat pohladí po duši texty o psech. Ať už se při psaní autor dotýká témat lehčích či těžších, vždy tak činí s notnou dávkou humoru, s patřičným nadhledem a sebeironií.