Moje ulice v Paříži - Sciolino, Elaine, 1948-, (Motto, 2017)
Někteří lidé se podívají na rue des Martyrs a vidí ulici. Já vidím příběhy, zní úvod spisovatelky Elaine Sciolino ke knížce, ve které popisuje bohatou historii a rušný život jedné pařížské ulice. Svět kolem se mění, ale rue des Martyrs si stále zachovává svůj půvab. Elaine odhaluje kouzlo a osobitost ulice i jejích různorodých obyvatel, díky nimž Paříž ožívá ve vší své velkolepé kráse. Moje ulice v Paříži vás okouzlí svou jedinečností i vylíčením každodenního pouličního života