Povídky ke kávě.. - Hrabáková, Hana, 1962- (Mea culpa, 2024)
Autorka v předchozích letech úspěšně publikovala již devět dílů cyklu "Povídky ke kávě" a nyní přichází s další částí této povídkové série. Čtenáře oslovuje uceleným souborem humorných textů doslova "ze života". Podtitul aktuální povídkové knihy "Jak přežít třídní a jiné srazy" napovídá, okolo čeho se bude děj jednotlivých příběhů točit. Společně si uvědomíme, co to znamená se "srazit" - a to nejen v přeneseném smyslu slova. Srážky s přáteli i dávnými láskami, s nimiž nás pojí společné vzpomínky, mohou mít humorné i sladkobolné důsledky... Nutno ale dodat, že i tentokrát humor, nadsázka a často nelítostná ironie mají převahu nad melancholií a vzdycháním nad dávno zmizelými časy. Nakladatelská anotace. Kráceno