Poklad - Voráčová, Barbora (Ikar, 2024)
Jaké poklady nacházíme a ztrácíme během svých životů? A je možné pustit se do hledání pokladu, který se zdá být nenávratně ztracen v nejtemnějších hlubinách? Kniha, kterou možná znáte i jako film podle scénáře Rudolfa Havlíka. Kniha Poklad vypráví příběh Karla a Julie Skálových, otce a dcery, které rozdělila tragická událost. Zatímco Karel se vydal za splněním svého dávného snu a je pro to ochoten udělat naprosto cokoli, jeho dcera Julie došla na vrchol své kariéry, odkud se nechce a nemůže pohnout dál. Minulost řešit odmítají a s přítomností se vyrovnává každý po svém. Karel Skála hledá na Bali ztracenou loď, žije v zanedbaném resortu a čím dál víc pije a zadlužuje se. Julie Skálová je top kuchařka v michelinské restauraci, ale kromě vaření si do života odmítá pustit cokoli dalšího. Kniha Poklad vás zavede do jejich společného příběhu. Odehrává se na pozadí snu o lodi z 16. století, která má na palubě dosud nenalezenou truhlu plnou zlata a drahokamů, a v kulisách překrásného exotického ostrova plného zázraků a splněných přání. Nakladatelská anotace