Hříchy dávné minulosti - Novotná, Martina (Moravská Bastei Moba, 2025)
Když pana Tadeáše zastihne prudká bouře, je nucen ukrýt se v nedaleké jeskyni. V ní krom bezpečí před běsnícími živly nachází i těžce zraněného muže, který mu umírá v náručí. Pán z Příhraz přísahá, že bezpochyby násilnou smrt neznámého pomstí a jeho věrný sluha Vítek je odhodlán mu v tom pomoci, ačkoli to pro něj znamená přiznání se k dávné vině a hrozbu přísného trestu. Společně se tak vrhají do pátrání, které je zavádí na panství daleko od Tadeášových Příhraz.